Jahodová polévka s vínem a melounem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 90 g Cukr krupice
  • 250 g Jahody zahradní
  • 250 g Meloun vodní
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 521.9 mg
  • Vláknina 10700.8 mg
  • Vitamín A 10700.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 123.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme suché bílé víno, cukr a 5 minut povaříme. Přidáme kousek citronové kůry a necháme zchladnout.

  • 2

    Kůru vyjmeme, přidáme nakrájené jahody a 4 celé si necháme na zdobení.

  • 3

    Přidáme kousky melounu bez semen, vše rozmixujeme a necháme vychladit.

  • 4

    Podáváme zdobené rozpůlenými jahodami a snítky čerstvé máty.

Komentáře k receptu