Švestkové pavézky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Žemle tuková
  • 6 polévková lžíce Povidla švestková
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 90.1 mg
  • Draslík 36.8 mg
  • Vláknina 800.4 mg
  • Vitamín A 800.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 518 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kulaté žemle podélně rozkrojíme, potřeme švestkovými povidly a přiklopíme.

  • 2

    Žemle namočíme do mléka s rozšlehanými vejci a obalíme ve strouhance. Smažíme je na pánvi v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Ještě teplé pavézky obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a ihned podáváme s bílou kávou nebo s čajem.

Komentáře k receptu