Jehněčí ragú na koriandru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Meruňky sušené
  • 300 g Mrkev kořen
  • 750 g Jehněčí kýta
  • 150 g Šalotka
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 8 ks Kardamom
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Badyán
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 920 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 213 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 2254.3 mg
  • Vláknina 66945.5 mg
  • Vitamín A 66945.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme stranou. Ve výpeku podusíme oloupané šalotky a česnek. Kardamom spolu s ostatním kořením přidáme k šalotce s česnekem, přimícháme opečené maso, sušené meruňky a vše podlijeme vývarem. Ochutíme octem a zvolna dusíme cca 70 minut.

  • 2

    Asi 10 minut před koncem dušení přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev a jarní cibulku.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu