Krkonošská polévka s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 g Višně
  • 50 g Cukr krupice
  • 1.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 425.2 mg
  • Draslík 299.6 mg
  • Vláknina 5502.3 mg
  • Vitamín A 5502.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zralé višně vypeckujeme, dáme vařit do 2 litrů vody s cukrem, skořicovým cukrem, hřebíčkem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.

  • 2

    Do smetany rozmícháme Maizenu a když je ovoce měkké, zamícháme ji do ovocné polévky, kterou ještě za stálého míchání povaříme 2 minuty. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.

  • 3

    Do každého talíře dáme čerstvý žloutek, zalijeme višňovou polévkou a podáváme.

Komentáře k receptu