Meruňková žemlovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr moučkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Meruňky
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 7 ks Žemle tuková
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 212.6 mg
  • Draslík 345.2 mg
  • Vláknina 5223.2 mg
  • Vitamín A 5223.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 790.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na plátky. V mléce rozmícháme žloutky, moučkový cukr, 30g rozpuštěného másla a směsí přelijeme plátky žemlí.

  • 2

    Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a posypeme vanilkovým cukrem.

  • 3

    Polovinu namočených žemlí vložíme do kulaté formy vymazané zbylým máslem a vysypané strouhankou. Pokryjeme meruňkami a navrch položíme zbylé žemle.

  • 4

    Žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

Komentáře k receptu