Rýžový dezert s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kompot meruňkový
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 12 g Cukr krupice
  • 30 g Citronová kůra
  • 30 g Cukr moučkový
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 218.5 mg
  • Draslík 144 mg
  • Vláknina 5190 mg
  • Vitamín A 5190 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme, necháme okapat. Poté zalijeme mlékem, osolíme a dáme vařit. Uvedeme k varu, vaříme 6 minut, poté odstavíme a necháme 20 minut odležet.

  • 2

    Mezitím smícháme 60 g másla s cukrem, žloutky, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem. Přimícháme rýži. Dva bílky vyšleháme do tuhého sněhu, který vmícháme do rýžového těsta. Zbylý bílek vyšleháme taktéž do tuhého sněhu.

  • 3

    Zapékací mističky vymažeme máslem a naplníme rýžovou směsí, navrch dáme kousek meruňky. Pečeme při 160 °C 30 minut, poté povrch potřeme sněhem z jednoho bílku a pečeme dalších 5 minut při 200 °C.

Komentáře k receptu