Máslová žemlovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 180 g Meruňky sušené
  • 125 g Cukr krupice
  • 20 g Citronová kůra
  • 12 krajíc Chléb toastový
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 116.8 mg
  • Draslík 603.3 mg
  • Vláknina 14486.7 mg
  • Vitamín A 14486.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krajíce toastového chleba silně potřeme máslem. Překrojíme je na dva trojúhelníky. Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní 12 trojúhelníků potřenou stranou dolů.

  • 2

    Přidáme polovinou sušené meruňky, citronovou kůru a cukr. Položíme zbývající chleba potřenou stranou nahoru. Posypeme nasekanými sušenými meruňkami, citronovou kůrou a cukrem.

  • 3

    Mléko prošleháme s vejci a nalijeme na chléb. Necháme stát 1 hodinu, aby chléb část tekutiny vsákl.

  • 4

    Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, až mléčná vrstva ztuhne. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu