Povidlové knedlíky s mákem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Povidla švestková
  • 10 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 10 g Droždí
  • 50 g Mák mletý
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Rum
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 165.1 mg
  • Draslík 306.2 mg
  • Vláknina 13086.4 mg
  • Vitamín A 13086.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné a rozmícháme v něm cukr a droždí. Do mísy nasypeme mouku a přilijeme vytvořený kvásek. Přidáme sůl, žloutek a rozpuštěné máslo. Vše poté zamícháme a vypracujeme v hladké těsto. Nyní těsto přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu na teplém místě kynout.

  • 2

    Mezitím si připravíme povidla. Smícháme je s rumem a skořicí. Vykynuté těsto potom rozdělíme na 12 kousků a vytvoříme z nich placičky. Doprostřed dáme 1 lžičku povidel a těsto zabalíme. Necháme je pak kynout dalších 25 minut.

  • 3

    Knedlíky poté hodíme vařit do vody na mírném ohni na 6 minut, poté je propíchneme a vaříme dalších 6 minut. Před podáváním je ještě posypeme mákem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu