Višňová bublanina s višňovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 50 g Hera
  • 60 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 25 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 200 g Višně
  • 60 g Hera
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 40 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Sirup višňový
  • 1 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 32.9 mg
  • Draslík 128 mg
  • Vláknina 643.3 mg
  • Vitamín A 643.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 129.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Při pokojové teplotě změklou Heru nakrájíme do misky, přisypeme 30 g cukru, utřeme na řídkou pěnu a postupně přidáváme žloutky, Do utřené pěny následně přiléváme vlažné mléko. Opět postupně přisypáváme prosátou mouku s kypřícím práškem, vanilkový cukr, pudinkový prášek a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme z bílků a zbylého cukru vyšlehaný tuhý sníh.

  • 2

    Těsto vlijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, na povrch těsta naskládáme omyté višně. Vložíme do předehřáté trouby, při 170 stupních pečeme 25 - 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu, poté posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích s rozšlehaným višňovým sirupem.

Komentáře k receptu