Třešňový koláč s kakaem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Třešně
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Cukr krupice
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl
  • 5 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Cukr moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 203.3 mg
  • Vláknina 4050 mg
  • Vitamín A 4050 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 978.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 170 °C, dortovou formu vyložíme pečicím papírem.

  • 2

    Tmavé omyté třešně necháme okapat, poté vypeckujeme a rozpůlíme.

  • 3

    Oddělíme žloutky od bílků (žloutky použijeme v kuchyni jinak), z bílků v míse ušleháme pevný sníh s polovinou krupicového cukru a s vanilkovou dření (lusk rozřízneme a tupou stranou vyškrábneme dřeň).

  • 4

    V míse promícháme mouku s kakaem a solí, směs nasypeme na ušlehané bílky a opatrně vmícháme. Těsto nalijeme do formy, uhladíme a poklademe třešněmi. Pečeme zhruba 20 – 25 minut.

  • 5

    Upečený koláč necháme asi 15 minut zchladnout ve formě, poté vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce. Před podáváním sypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu