Fazolkovo - broskvový salát s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Fazolky mražené
  • 700 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Broskve
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 4 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 581.1 mg
  • Vláknina 16308 mg
  • Vitamín A 16308 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.2 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme vařit osolenou vodu do hrnce a krátce v něm povaříme fazolky.

  • 2

    V míse promícháme vychlazené fazolky, opláchnuté, vypeckované a na měsíčky nakrájené broskve, nahrubo nasekané mandle a nadrobno nasekanou hrstku čerstvé máty. Salát opepříme, osolíme mořskou solí, zalijeme citronovou šťávou s olejem a promícháme.

  • 3

    Před podáváním dáme salát vychladit do ledničky, aby se odležel.

Komentáře k receptu