Grilované broskve na sladkém toustu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 29 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 572.2 mg
- Vláknina 14872.8 mg
- Vitamín A 14872.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek, vejce rozšleháme.
-
2
Gril předehřejeme na střední teplotu, na rošt naskládáme půlky broskví rozkrojenou stranou nahoru. Pokapeme je medem a dáme na ně trochu másla. Broskve pečeme přibližně 5 minut, dokud nezměknou a nemají zlatavou barvu.
-
3
V misce rozšlehaná vejce smícháme metlou s bílým vínem, cukrem, citronovou šťávou a skořicí. Touto směsí potřeme tousty.
-
4
V pánvi rozehřejeme máslo a sladkou směsí potřené tousty smažíme 2 - 3 minuty z obou stran, aby měly křupavou kůrku. Na upečené tousty položíme grilované půlky broskví a teplé podáváme.