Broskvové knedlíky z tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Broskve
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 180 g Sýr sójový - Tofu
  • 3 g Sůl
  • 200 g Mouka špaldová
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Poleva čokoládová
  • 30 ml Olej sezamový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 191.4 mg
  • Draslík 205.9 mg
  • Vláknina 5925 mg
  • Vitamín A 5925 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tofu umixujeme do hladka s olejem, na válu smícháme s moukou (150g), krupicí, solí, vejcem a vypracujeme hladké těsto. Z těsta odkrajujeme kousky, do kterých zabalíme broskve a pečlivě v dlaních zakulatíme. Knedlíky obalíme v celozrnné mouce, vhodíme do vroucí vody, vaříme 12 minut, vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Zatím ušleháme šlehačku, knedlíky podáváme polité čokoládovou polevou a ozdobené kopečkem šlehačky.

Komentáře k receptu