Krůtí řízky s pórkem a meruňkovou omáčkou
Suroviny
- 100 g Meruňky sušené
 - 500 g Krůtí prsa
 - 250 ml Vývar slepičí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Feferony
 - 4 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 557 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 89.9 mg
 - Draslík 1561.4 mg
 - Vláknina 16421.9 mg
 - Vitamín A 16421.9 mg
 - Vitamín B6 1.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.1 mg
 - Vitamín E 4.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou šalotku a sušené meruňky nadrobno nakrájíme. Omytou feferonku nasekáme. Na rozehřátém másle osmahneme šalotku, meruňky a feferonku, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Potom vše rozmixujeme.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na řízky, osušíme je, opepříme a opékáme na 2 lžících oleje po každé straně asi 5 minut. Osolíme a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Do výpeku na pánvi dáme meruňkové pyré, přidáme smetanu a necháme přejít varem. Omáčku osolíme a opepříme cayenským pepřem.
 - 
                                4
Očištěné pórky podélně nakrájíme a opékáme na lžíci oleje asi 5 minut. Vše upravíme na talíře a podáváme.