Jogurtová zmrzlina s meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 16 mg
 - Draslík 472.8 mg
 - Vláknina 4000 mg
 - Vitamín A 4000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Meruňky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme.
 - 
                                2
Do hrnce vložíme cukr a necháme ho zkaramelizovat, nesmí však zhnědnout. Zalijeme vínem a mícháme, až se cukr zcela rozpustí. Do tohoto sirupu vložíme meruňky, vaříme mírným varem 10 minut, poté meruňky vyjmeme.
 - 
                                3
Tvaroh smícháme s jogurtem, vanilkovým cukrem a třemi čtvrtinami karamelového sirupu. Hmotu dáme do zmrzlinového strojku a cca 15 minut ji mrazíme. Pokud nemáme strojek, vložíme směs do nádoby a necháme ji v mrazáku cca 2 hodiny.
 - 
                                4
Hotovou zmrzlinu dáme společně s meruňkami na talířky a ihned podáváme.