Ovocný nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 138.7 mg
 - Draslík 376.4 mg
 - Vláknina 11281.2 mg
 - Vitamín A 11281.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Meruňky omyjeme, vyjmeme pecky a rozčtvrtíme. Ostružiny omyjeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, mléko a mícháme až vznikne hladký krém.
 - 
                                3
Bílky osolíme a ušleháme z nich sníh, vmícháme ho do těsta.
 - 
                                4
Formu o délce 28 cm vymažeme tukem, vlijeme do ní těsto a na povrch rozdělíme ovoce.
 - 
                                5
Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme na 160°C asi 35 minut. Troubu vypneme a nákyp necháme ještě 10-15 minut dojít.
 - 
                                6
Hotový nákyp posypeme skořicovým cukrem a podáváme.