Sladké minipizzy
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 350 g Třešně
 - 175 g Džem třešňový
 - 200 g Meruňky
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 balení Droždí sušené
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 43 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 36.8 mg
 - Draslík 139.9 mg
 - Vláknina 3577.1 mg
 - Vitamín A 3577.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 736.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce smícháme s rozpuštěným vlahým máslem, přidáme mouku, sušené droždí, cukr, sůl a dle potřeby mléko. Vypracujeme těsto a necháme zakryté nakynout na dvojnásobný objem.
 - 
                                2
Džem smícháme s citronovou šťávou. Třešně omyjeme a vypeckujeme. Meruňky omyjeme a vyjmeme pecky, rozpůlíme a nakrájíme na zhruba půlcentimetrové kousky.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na 8 koulí, přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a každou kouli zploštíme na kruh s trochu silnějším okrajem. Pizzy potřeme džemem a obložíme ovocem.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.