Marinovaný kebab s meruňkami
Suroviny
- 125 g Meruňky sušené
 - 500 g Jehněčí kýta
 - 150 ml Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Koriandr mletý
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Pomeranče
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Kmín mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 156 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 906.3 mg
 - Vláknina 9828.1 mg
 - Vitamín A 9828.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velké nekovové mísy dáme prolisovaný stroužek česneku, olej, jogurt, kmín, papriku, cayenský pepř, koriandr, vymačkanou šťávu z pomeranče a vše řádně promícháme. Do vzniklé marinády vložíme asi 2 cm kousky jehněčí kýty a důkladně obalíme v marinádě. Mísu zakryjeme a dáme na 1 hodinu marinovat do lednice.
 - 
                                2
Po vyndání z ledničky vmícháme do marinády meruňky a nadrobno nakrájenou mátu a do směsi přidáme sůl a pepř. Střídavě navlékáme na špízy meruňky a maso a na začátek i konec můžeme přidat dílek citronu.
 - 
                                3
Předehřejeme si gril na vysokou teplotu. Špízy rozložíme na plech a vložíme pod gril. Pečeme 8-10 minut a občas obrátíme, dokud maso nezměkne.
 - 
                                4
Hotové špízy podáváme přelité šťávou.