Jehněčí na meruňkách a pistáciích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 500 g Rýže loupaná
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.75 šálek Pistácie
  • 0.5 šálek Meruňky sušené
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1135 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 124 g
  • Cholesterol 118 mg
  • Draslík 762.6 mg
  • Vláknina 19482 mg
  • Vitamín A 19482 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1208.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi necháme zezlátnout nasekanou cibuli, přidáme kousky jehněčího a dochucené skořicí, solí a pepřem ho osmažíme ze všech stran. Pak ho necháme deset minut dusit. Přidáme protlak, dost vody na zakrytí masa a petrželku. Pokrm dusíme asi hodinu a půl doměkka.

  • 2

    K masu nalijeme vodu (aby byl celkový objem přibližně 625 ml), vložíme rozpůlené, nejlépe sušené, meruňky, nasekané pistácie, rýži a podusíme dalších dvacet minut, až je rýže měkká.

  • 3

    Pokrm podáváme ozdobený petrželkou.

Komentáře k receptu