Dušené jehněčí maso na meruňkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Meruňky
  • 850 g Jehněčí kýta
  • 40 ml Olej stolní
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 64707 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 97.2 mg
  • Draslík 755.8 mg
  • Vláknina 6776.8 mg
  • Vitamín A 6776.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nakrájíme na kostky a restujeme je pět minut s mátou a kousky papriky a cibule.

  • 2

    Na oleji zprudka orestujeme jehněčí maso, kousky meruněk a přidáme vodu, aby bylo všechno ponořeno a na mírném ohni dusíme asi hodinu.

  • 3

    Pak přidáme sůl a pepř, můžeme přidat vodu a dusíme další hodinu do měkka.

Komentáře k receptu