Králičí stifado s meruňkami a metaxou
Suroviny
- 100 g Meruňky sušené
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 350 g Šalotka
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.25 l Víno červené
 - 1 kg Králičí stehna
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Ouzo - Metaxa Brandy
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 77 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 843.2 mg
 - Vláknina 15468 mg
 - Vitamín A 15468 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nejprve očistíme, odstraníme tuk a zadní laloky. Opláchneme, vložíme do mísy, přdáme rozpůlenou skořici, zalijeme červeným vínem a zakryté uložíme na cca 12h do lednice. Občas promícháme.
 - 
                                2
Poté vyjmeme maso z marinády, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. V hrnci rozpálíme olej a maso na něm zprudka cca 10min restujeme. Přidáme oloupanou cibuli a česnek a smažíme dalších 10min.
 - 
                                3
Houby očistíme, nakrájíme a nasypeme k masu. Společně restujeme 5min. Poté zalijeme marinádou i se skořicí, vložíme bobkový list, tymián, osolíme a zakryté dusíme na mírném ohni cca 2h.
 - 
                                4
Mezitím zalijeme meruňky metaxou a necháme je 1h bobtnat. Po této době je přidáme do hrnce i s metaxou, můžeme dolít trochu vody, nakonec vmícháme rajčatový protlak.
 - 
                                5
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.