Jehněčí na šafránu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 125 g Meruňky
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Zázvor mletý
  • 300 g Paprika zelená
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 10 g Máta
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Voda pitná
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • 450 ml Vývar jehněčí
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 1.5 kg Jehněčí plec
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 154.7 mg
  • Draslík 886 mg
  • Vláknina 4777.1 mg
  • Vitamín A 4777.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šafrán vložíme do malé misky, přilijeme odměřené množství horké vody a necháme 10 minut namočené.

  • 2

    V zapékací míse rozehřejeme olej a zprudka na něm smažíme maso. Vyjmeme je z mísy a dáme zvlášť.

  • 3

    Stáhneme oheň, přidáme fenykl, nudličky papriky, nasekanou cibuli a 5 minut průběžně promícháváme a smažíme.

  • 4

    K zelenině přidáme mouku a zázvor, mícháme a 2 minuty smažíme. Přilijeme šafránový nálev, vrátíme maso, přilijeme vývar, přidáme pomerančovou šťávu, dochutíme pepřem a solí. Zakryjeme a 1 hodinu podusíme v předehřáté troubě při 160 °C .

  • 5

    Nalijeme pomerančovou šťávu a nakrájené meruňky, podusíme ještě další 30 minut, až je maso měkké. Ochutnáme, dokořeníme a před podáváním ozdobíme snítkami máty.

Komentáře k receptu