Masový pilaf se sušeným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 10 g Ořechy vlašské
  • 350 g Rýže loupaná
  • 800 g Vepřové maso libové
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 3 kávová lžička Kmín celý
  • 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 kávová lžička Kardamom
  • 1.5 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Garam masala
  • 3 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1.5 kávová lžička Skořice celá
  • 6 kávová lžička Koriandr celý
  • 2 ks Cibule
  • 12 ks Meruňky sušené
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 964 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 279.8 mg
  • Draslík 887.6 mg
  • Vláknina 14009.9 mg
  • Vitamín A 14009.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2571.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, mandle oloupeme a také nasekáme, ořechy vyloupeme. Cibulku osmahneme na kousku rozpáleného másla do zlatova. Přidáme zázvor, maso, osolíme, po chvíli podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  • 2

    Maso vyjmeme a ve šťávě udusíme propláchnutou rýži. V jiné nádobě rozehřejeme větší část másla, přidáme lžičku horkého koření a kmín. Vložíme větší část rýže, v mírně vyhřáté troubě dusíme cca 30 minut.

  • 3

    Zbytek másla rozpustíme a opražíme na něm žloutky, poté je vyjmeme a odložíme stranou. Do téhož másla vložíme mleté maso a orestujeme. Přidáme trochu vody, zbytek horkého koření, sušené ovoce, nasekané ořechy, mandle i bílky a dusíme dalších cca 10 minut. Poté přemístíme směs na rýži z trouby, zakryjeme zbylou rýží, poklademe žloutky, zaprášíme cukrem a v rozpálené troubě zapečeme cca 5 minut.

  • 4

    Horké koření [39441]:

  • 5

    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu