Meruňkový chlebíček s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Cukr třtinový
  • 175 g Máslo čerstvé
  • 100 g Meruňky sušené
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 polévková lžíce Džus pomerančový
  • 1 polévková lžíce Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 157.7 mg
  • Draslík 348.6 mg
  • Vláknina 2495.2 mg
  • Vitamín A 2495.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené meruňky nakrájíme na malé kousky. Pomerančový džus zahřejeme, přidáme do něj nakrájené meruňky, rozinky a necháme vychladnout.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní vychladlý pomerančový džus s meruňami, rozinkami, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový i vanilkový cukr, mouku a prášek do pečiva.

  • 3

    Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

  • 4

    Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez meruněk a rozinek umícháme do hladkého těsta ručně v míse, pak přidáme ovoce a těsto s ním promícháme.

  • 5

    Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení. Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, potom už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

  • 6

    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře k receptu