Meruňkovo-pomerančový džem připravený v domácí pekárně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 592.9 mg
 - Vláknina 6712.5 mg
 - Vitamín A 6712.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.5 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené meruňky nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní pokrájené meruňky, přilijeme pomerančový džus, citronovou šťávu a vsypeme želírovací cukr. Nádobu dáme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
 - 
                                3
Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, dáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
 - 
                                4
Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
 - 
                                5
Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.