Povidla z čerstvých meruňek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 300 g Cukr krystal
  • 2 kg Meruňky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 432.2 mg
  • Vláknina 6666.7 mg
  • Vitamín A 6666.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme zralé, měkké meruňky. Omyjeme je, rozkrojíme a odstraníme pecky. Vložíme do hrnce a povaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme, až směs znovu zcela zhoustne.

  • 2

    Horká povidla rozdělíme do sklenic, po vychladnutí převážeme celofánem a uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře k receptu