Perník s meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 193.3 mg
 - Vláknina 4610 mg
 - Vitamín A 4610 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a jemně je umeleme.
 - 
                                2
Meruňky necháme v sítu okapat.
 - 
                                3
V míse z mouky, másla, cukru, umletých mandlí a perníkového koření vytvoříme sypké těsto.
 - 
                                4
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, na dno naskládáme okapané půlky meruněk a na ně nalijeme těsto.
 - 
                                5
Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů a perník v ní pečeme 25 minut.