Kuřecí prsa s meruňkovo-rybízovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 349 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 892 mg
 - Vláknina 3681.5 mg
 - Vitamín A 3681.5 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, rozkrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme a z každé strany je potřeme tenkou vrstvou sójové omáčky.
 - 
                                2
Meruňku omyjeme, odstraníme z ní pecku a nakrájíme ji na malé kostičky. Z omytého rybízu odstraníme stonky.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm pečeme přibližně 3 minuty z každé strany. Pak ho vyjmeme a odložíme do tepla.
 - 
                                4
Do výpeku v pánvi přilijeme trochu vody, přidáme nakrájené meruňky a rybíz a za stálého míchání je necháme změknout. Přidáme 1 lžičku medu a omáčku důkladně promícháme.
 - 
                                5
Kuřecí prsa rozdělíme na servírovací talíře, doplníme je přílohou, polijeme omáčkou a podáváme.