Meruňková roláda
Suroviny
- 90 g Cukr krupice
 - 45 g Mouka polohrubá
 - 30 g Cukr moučka
 - 350 g Tvaroh tučný
 - 100 g Čokoláda hořká
 - 300 g Meruňky
 - 100 ml Smetana na šlehání
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 balení Želatina
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Meruňkovice
 - 3 polévková lžíce Cukr moučka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 223.4 mg
 - Draslík 96.2 mg
 - Vláknina 843.5 mg
 - Vitamín A 843.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 263.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 190 °C, pečicím papírem vyložíme plech. Čokoládu jemně nastrouháme.
 - 
                                2
Z předepsaných surovin vypracujeme těsto, kterým vyložíme plech a v troubě pečeme zhruba 12 minut. Suchou utěrku posypeme moučkovým cukrem, na ni vyklopíme upečené těsto a sloupneme pečicí papír.
 - 
                                3
Na náplň smícháme tvaroh se smetanou, cukrem, práškovou želatinou a meruňkovicí.
 - 
                                4
Meruňky spaříme, oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                5
Upečené těsto potřeme tvarohovou náplní, ne až do kraje, aby nám náplň při rolování nevytekla, poklademe meruňkami a pomocí utěrky opatrně srolujeme. Roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničce řádně ztuhnout. Před podáváním roládu posypeme moučkovým cukrem.