Meruňková roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Cukr krupice
  • 45 g Mouka polohrubá
  • 30 g Cukr moučka
  • 350 g Tvaroh tučný
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 300 g Meruňky
  • 100 ml Smetana na šlehání
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 balení Želatina
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Meruňkovice
  • 3 polévková lžíce Cukr moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 223.4 mg
  • Draslík 96.2 mg
  • Vláknina 843.5 mg
  • Vitamín A 843.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 263.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 190 °C, pečicím papírem vyložíme plech. Čokoládu jemně nastrouháme.

  • 2

    Z předepsaných surovin vypracujeme těsto, kterým vyložíme plech a v troubě pečeme zhruba 12 minut. Suchou utěrku posypeme moučkovým cukrem, na ni vyklopíme upečené těsto a sloupneme pečicí papír.

  • 3

    Na náplň smícháme tvaroh se smetanou, cukrem, práškovou želatinou a meruňkovicí.

  • 4

    Meruňky spaříme, oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.

  • 5

    Upečené těsto potřeme tvarohovou náplní, ne až do kraje, aby nám náplň při rolování nevytekla, poklademe meruňkami a pomocí utěrky opatrně srolujeme. Roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničce řádně ztuhnout. Před podáváním roládu posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu