Jáhelník se sušenými švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 160 g Jáhly - loupané proso
  • 250 g Švestky sušené
  • 100 g Cukr krupice
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Mléko polotučné
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 19.6 mg
  • Draslík 214.8 mg
  • Vláknina 6376.2 mg
  • Vitamín A 6376.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly spaříme vařící vodou, slijeme a vaříme v 0,5l vody.

  • 2

    Zalijeme mlékem, přidáme sůl, cukr a máslo.

  • 3

    Směs necháme odstát a potom jí promícháme se sušenými švestkami a mletou skořicí.

  • 4

    Vylijeme do koláčové formy, kterou zakryjeme alobalem a dusíme.

  • 5

    Pak alobal odstraníme a jáhelník dopečeme, aby se vytvořila kůrka.

Komentáře k receptu