Roláda s mletým masem a sušenými švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Kmín drcený
  • 10 g Mák - semena
  • 40 g Strouhanka
  • 5 g Sůl
  • 500 g Listové těsto
  • 20 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 10 ks Švestky sušené
  • 0.18 plátek Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1435 kcal
  • Sacharidy 250 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 219 g
  • Cholesterol 66.2 mg
  • Draslík 2521.5 mg
  • Vláknina 51953.3 mg
  • Vitamín A 51953.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 2.6 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso promícháme se strouhankou, kmínem, solí a pepřem, přidáme vejce a předem osmaženou cibulku se špekem. Naposledy přidáme 5 ks velmi jemně nakrájených sušených švestek. Vše smícháme tak, aby se nám suroviny spojily v jednotnou směs.

  • 2

    Rozmrazené listové těsto si rozválíme na pečícím papíru, velmi jemně potřeme olejem a naneseme směs mletého masa na těsto. Doprostřed těsta klademe zbývajících 5 sušených švestek, těsto srolujeme stejným způsobem jako při pečení jablkového závinu, okraje stiskneme a spojíme dohromady, aby nám náplň nevytekla ven z rolády.

  • 3

    Vzniklou roládu přesuneme pomocí pečícího papíru na předem vymazaný plech, pečící papír odstraníme.

  • 4

    Rolku potřeme mlékem, posypeme mákem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 15 minut, potom snížíme teplotu trouby na 180°C a pečeme dalších 25 minut.

Komentáře k receptu