Vepřové se švestkami a slivovicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Švestky sušené
  • 600 g Vepřová kýta
  • 100 ml Slivovice
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 1254.4 mg
  • Vláknina 14271.2 mg
  • Vitamín A 14271.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0.8 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky vložíme na dvě hodiny do vlažné vody, pak je vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme je.

  • 2

    Maso nakrájíme na deset plátků a hřbet zlehka naklepeme. Přidáme sůl a pepř a na oleji plátky masa smažíme z jedné strany tři minuty, z druhé dvě minuty. Osmažené maso vyndáme z hrnce a na masovém výpeku minutu zprudka smažíme kmín. Poté, co začne praskat, přidáme téměř všechny švestky, smetanu, vývar a vše povaříme. Po chvíli přidáme maso, pokrm podlijeme slivovicí a vaříme ještě 2 - 3 minuty.

  • 3

    Maso nakonec ozdobíme na talíři zbylými švestkami a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu