Králík se sušenými švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 120 g Cibule
  • 200 g Švestky sušené
  • 800 g Králík
  • 150 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 0.3 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 800 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1003 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 192.4 mg
  • Draslík 1103.2 mg
  • Vláknina 8199.5 mg
  • Vitamín A 8199.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu rozkrájíme na plátky a ponoříme na minutu do vroucí vody. Poté opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Švestky pokrájíme na menší kousky.

  • 2

    Králíka naporcujeme na 8 kusů, osolíme a opepříme. Olej rozpálíme, maso na něm po 10 minut osmahneme ze všech stran.

  • 3

    Poté odstavíme, maso vyjmeme, necháme okapat.

  • 4

    Zbylý olej vylijeme, do hrnce vrátíme maso, přidáme pokrájenou cibuli, slaninu i švestky.

  • 5

    Přilijeme víno, vaříme 10 minut, následně přidáme vývar a přiklopené vaříme ještě 30 minut.

  • 6

    Hotovou omáčku dochutíme dle vlastní potřeby solí či pepřem.

Komentáře k receptu