Klobásky se sušenými švestkami a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 300 g Bageta
  • 8 ks Klobása vepřová
  • 1 kg Švestky sušené
  • 2 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1757 kcal
  • Sacharidy 203 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 2309 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 202 g
  • Cholesterol 173.5 mg
  • Draslík 2618 mg
  • Vláknina 39100 mg
  • Vitamín A 39100 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásky podélně nařízneme asi do tří čtvrtin. Vzniklý zářez potřeme dijonskou hořčicí a do každé klobásky vmáčkneme 3 sušené švestky.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na tenké plátky a obalíme jimi klobásky. Vložíme na rozehřátý gril a za občasného obracení grilujeme 15-20 minut.

  • 3

    Klobásky podáváme horké s hořčicí a bagetou.

Komentáře k receptu