Jáhlová kaše se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jáhly - loupané proso
  • 200 g Kompot švestkový
  • 800 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 192.9 mg
  • Vláknina 13650 mg
  • Vitamín A 13650 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly důkladně propereme ve studené vodě. Slijeme je a spaříme horkou vodou.

  • 2

    Scezené jáhly zalijeme mlékem, osolíme a přivedeme k varu, vaříme pod pokličkou asi 30 minut. Jáhly musí být měkké, trochu

  • 3

    kašovité a tekutina se musí odpařit.

  • 4

    Osladíme dle chuti, posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme půlkami kompotovaných švestek.

  • 5

    Můžeme přidat šlehačku.

Komentáře k receptu