Švestkové bábovičky se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 170 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 ks Švestky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 117.4 mg
  • Draslík 62.8 mg
  • Vláknina 1536.7 mg
  • Vitamín A 1536.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky vypeckujeme, nakrájíme na dílky a s trochou vody a cukrem povaříme doměkka. Necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím v míse smícháme rozpuštěné máslo s vejci a mlékem. Zvlášť smícháme mouku, kypřicí prášek, sůl, skořici a mletý hřebíček. Postupně promícháme s mléčnou směsí a vytvoříme těsto.

  • 3

    Formičky nebo misky vymažeme máslem, rozdělíme do nich švestky a rovnoměrně zalijeme připraveným těstem. Formičky dáme do kastrůlku a do poloviny zalijeme vodou. Zakryjeme poklicí a vaříme v páře asi 2hodiny.

  • 4

    Hotové necháme 5min stát, poté vyklopíme, posypeme cukrem, ozdobíme švestkami, přelijeme sirupem ze švestek a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu