Prosná kaše se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Švestky
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Máslo jihočeské
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 1 dl Rum
  • 6 dl Prosná kaše
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 16.7 mg
  • Draslík 42.8 mg
  • Vláknina 848.8 mg
  • Vitamín A 848.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1033.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme prosnou kaši, vanilkový cukr a mléko. Plech vymažeme máslem, posypeme strouhankou a připravenou směs vylijeme na plech. Předem v rumu namočené švestky naskládáme na kaši a v předehřáté troubě dočervena pečeme asi 30 minut. Kaše by měla být tak hustá, aby se dala krájet nožem. Před dokončením pečení kaši potřeme zbylým roztopeným máslem, aby kůra nebyla tvrdá. Upečenou kaši nakrájíme na úhledné čtverce a pocukrujeme moučkovým cukrem a rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu