Vepřové plátky se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Švestky
  • 1 g Pepř bílý
  • 1 g Muškátový květ
  • 2 g Zázvor mletý
  • 3 g Skořice mletá
  • 1 g Pepř červený celý
  • 1 g Hřebíček
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 6 g Sůl
  • 400 g Vepřová kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1275 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 1101 mg
  • Vláknina 9921 mg
  • Vitamín A 9921 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, čerstvé švestky vypeckujeme a rozčtvrtíme. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Přisypeme švestky, mletý bílý pepř, mletý muškát, zázvor, skořici, celý červený pepř, hřebíček, zakryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme doměkka.

  • 2

    Plátky masa rozdělíme na talíře a přelijeme vydušenou švestkovou šťávou.

Komentáře k receptu