Alkoholické švestky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 300 g Čokoláda hořká
  • 200 g Mandle
  • 300 g Švestky
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 dl Slivovice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 1.2 mg
  • Draslík 177.9 mg
  • Vláknina 4960 mg
  • Vitamín A 4960 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky opláchneme pod studenou tekoucí vodou, scedíme a necháme pořádně okapat. Vložíme do vhodné sklenice, zalijeme slivovicí a sklenici pořádně zavíčkujeme. Odložíme na tmavé místo, necháme jeden měsíc macerovat. Následně švestky scedíme, vypeckujeme a necháme dobře okapat.

  • 2

    Do kastrůlku vsypeme mandle, zalijeme teplou vodou a povaříme přibližně 2 minuty. Scedíme, ihned opláchneme ve studené vodě. Poté odstraníme z mandlí slupky, necháme vychladnout.

  • 3

    V teflonové pánvi rozpustíme drobně nakrájenou čokoládu. Okapané a vypeckované švestky plníme jednou mandlí, švestky uzavřeme a pomocí dvou vidliček obalíme v teplé čokoládě. Obalené skládáme na pečicí papír, poté necháme volně nebo na chladném místě čokoládu zatuhnout.

Komentáře k receptu