Švédská vepřová pečeně na švestkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Švestky sušené
  • 100 g Slanina vepřová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 3 špetka Zázvor mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Vepřové kotlety
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 944 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 811 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 275.8 mg
  • Draslík 1740.7 mg
  • Vláknina 15811.2 mg
  • Vitamín A 15811.2 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0.4 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky omyjeme, dáme do misky, zalijeme vlahou vodou a necháme je 30 minut namočené. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Vodu ze švestek si necháme na podlévání masa. Slaninu pokrájíme na plátky.

  • 2

    Omyté vepřové karé s kostí osušíme, podélně uprostřed masového válečku a kostí rozřízneme a vložíme švestky. Maso osolíme, posypeme kmínem, pepřem a zázvorem. Dáme ho do pekáče vytřeného olejem. Maso pokryjeme plátky slaniny a pečeme v předehřáté troubě na 200°C doměkka přibližně 1,5-2 hodiny. Během pečení maso poléváme vodou ze švestek.

  • 3

    Upečené maso nakrájíme na plátky, na talířích je ozdobíme švestkami, polijeme výpekem a servírujeme.

Komentáře k receptu