Švestková povidla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Želírovací cukr
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Švestky
  • 4 polévková lžíce Slivovice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 24.2 mg
  • Vláknina 1566.7 mg
  • Vitamín A 1566.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme.

  • 2

    Rozmixujeme je, při­dáme želírovací cukr a přikryté ponecháme v klidu 3 – 4 hodiny.

  • 3

    Přivedeme k varu a prudce vaříme 4 minuty.

  • 4

    Přimícháme slivovici.

  • 5

    Povidla naplníme do čistých sklenic a uzavřeme.

Komentáře k receptu