Pravé býgle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Droždí
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 10 dkg Jablka
  • 2 dkg Mandle
  • 10 dkg Švestky
  • 3 polévková lžíce Ořechy lískové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 308.3 mg
  • Vláknina 8059.3 mg
  • Vitamín A 8059.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vypracujeme těsto z mouky, másla, droždí a špetky soli. V teple necháme asi 2 hodiny vykynout.

  • 2

    Potom těsto rozválíme a nakrájíme na pásky asi 10 cm široké a 15 cm dlouhé.

  • 3

    Na ně pak dáme suché švestky nebo jablka, mleté oříšky, posypeme skořicí a pokapeme citronovou šťávou.

  • 4

    Pásky podélně přeložíme a zavineme na obou koncích. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme půlkami vyloupaných madlí a dáme péct do horké trouby. Pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu