Uzená krkovice se švestkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 35 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Povidla švestková
  • 400 g Uzená vepřová krkovička
  • 40 g Švestky sušené
  • 4 špetka Sůl
  • 3 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 233 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 73.8 mg
  • Vláknina 2090.7 mg
  • Vitamín A 2090.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme uzenou krkovici doměkka.

  • 2

    Rozvaříme si švestková povidla se sušenými švestkami, které jsme již dříve namočili. Švestky by měly zůstat celé, aby z nich nevypadly pecky.

  • 3

    Připravíme si světlou máslovou jíšku a zahustíme jí povidla. Přilijeme dle potřeby vývar z uzeného masa. Ochutíme skořicí a cukrem.

  • 4

    Vařenou krkovici naporcujeme a poléváme omáčkou, ve které máme sušené švestky.

  • 5

    K příloze podáváme bramborový či kynutý knedlík.

Komentáře k receptu