Třešňová žemlovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 400 g Třešně
  • 60 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Žemle tuková
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 160.2 mg
  • Draslík 185.2 mg
  • Vláknina 2200 mg
  • Vitamín A 2200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1677.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 493.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na plátky a zalijeme teplým mlékem rozmíchaným s vejci, moučkovým a vanilkovým cukrem a solí. Třešně omyjeme a vypeckujeme.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme polovinu rozmočených housek, posypeme třešněmi a přikryjeme druhou polovinou housek. Povrch polijeme rozpuštěným máslem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova.

  • 3

    Upečenou žemlovku pocukrujeme.

Komentáře k receptu