Třešňové čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Třešně
  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.5 l Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 169 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1805.1 mg
  • Vláknina 68140.5 mg
  • Vitamín A 68140.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3380.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně omyjeme a stopky ustříháme, aby zůstaly asi 1cm dlouhé. Ovoce vložíme do větší sklenice.

  • 2

    Ocet svaříme s bobkovým listem, pepřem a solí a necháme vychladnout.

  • 3

    Vychladlým nálevem zalijeme třešně ve sklenici, přidáme tabasco a dobře uzavřeme. Necháme nejméně 3 týdny zrát.

Komentáře k receptu