Nákyp z ovesných vloček se zabaione
Suroviny
- 130 g Cukr třtinový
 - 130 g Máslo čerstvé
 - 50 g Ořechy lískové
 - 300 g Třešně
 - 250 g Tvaroh jemný
 - 50 g Cukr moučkový
 - 130 g Ovesné vločky
 - 0.5 ks Citrony
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Cukr vanilka
 - 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 5 polévková lžíce Slivovice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 134 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 273 mg
 - Draslík 346.7 mg
 - Vláknina 7417.3 mg
 - Vitamín A 7417.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 846.8 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo s hnědým cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme tři žloutky, pak přidáme citrónovou kůru a šťávu, vanilkový cukr, tvaroh, smetanu, ovesné vločky a 50 g nastrouhaných oříšků. Opatrně přimícháme vypeckované třešně. Ze tří bílků ušleháme pevný sníh a přimícháme ho do těsta.
 - 
                                2
Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme zbytkem oříšků. Hmotu dáme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut.
 - 
                                3
Zbylá vejce ušleháme ve vodní lázni se solí, cukrem, višňovkou a citrónovou šťávou, až vznikne hustý krém.
 - 
                                4
Hotový nákyp podáváme ještě horký ve formě. Krém zabaione k němu servírujeme zvlášť.