Křepelčí prsíčka s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 591 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 155 mg
 - Draslík 627.5 mg
 - Vláknina 2912.5 mg
 - Vitamín A 2912.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Prsíčka z křepelek vykostíme, omyjeme o osušíme. Máslo rozehřejeme na pánvi a prsíčka smažíme z obou stran 2-3 minuty.
 - 
                                2
Koňak ohřejeme. Prsíčka polijeme horkým koňakem a zapálíme. Plamen uhasíme bílým vínem. Osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Třešně necháme okapat a vypeckujeme. Třešně a šťávu z kompotu přidáme ke křepelčím prsíčkům na pánev a asi 2 minuty povaříme. Ochutíme trochou cukru.
 - 
                                3
Křepelčí prsíčka upravíme na talíře a posypeme třešněmi. Vše pokapeme vypečenou šťávou a podáváme.