Sladký tvaroh s perníkem a třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 418 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 40.4 mg
 - Draslík 227.5 mg
 - Vláknina 2184.8 mg
 - Vitamín A 2184.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1048.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cedník vyložíme navlhčeným plátnem, naplníme tvarohem, zatížíme, necháme nejméně 8 hodin odkapat.
 - 
                                2
Mezitím omyjeme třešně, vypeckujeme, nasypeme do hrnce. Přidáme polovinu cukru, přilijeme 2 lžíce vody, přivedeme k varu, zakryté zvolna cca 5 minut povaříme. Poté necháme zchladnout.
 - 
                                3
Tvaroh vymícháme se zbytkem cukru a smetanou dohladka. Perník rozdrobíme, čokoládu nastrouháme, obojí smícháme se skořicí.
 - 
                                4
Do dezertních mističek rozdělíme část třešní, navrstvíme tvaroh, doplníme znovu třešněmi. Posypeme směsí čokolády a perníku a podáváme.