Rychlá třešňová bublanina
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 500 g Třešně
 - 150 g Strouhanka
 - 20 g Cukr vanilka
 - 0.25 ks Citrony
 - 1 ks Mandle
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Vanilkový lusk
 - 1 špetka Sůl
 - 0.25 l Mléko plnotučné
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 307 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 241.5 mg
 - Draslík 383 mg
 - Vláknina 9040.4 mg
 - Vitamín A 9040.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1681.5 mg
 - Vitamín E 5.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 325.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mléce důkladně rozmícháme špetku soli, cukr, žloutky, hořkou mandli, citronovou kůru a vyškrábnutý vanilkový lusk. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, dle potřeby strouhanku, 30 g rozpuštěného másla, mouku a třešně.
 - 
                                2
Zlehka promícháme, těsto vlijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného kastrolu a pečeme při střední teplotě dozlatova. Posypeme vanilkovým cukrem, necháme mírně vychladnout a podáváme.