Víno z čerstvých třešní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 34 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 99 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 613.2 mg
 - Vláknina 9233.3 mg
 - Vitamín A 9233.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6990 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé třešně přebereme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Důkladně rozmačkáme a ihned vylisujeme. Odměříme potřebné množství šťávy.
 - 
                                2
Cukr a kyselinu citronovou rozmícháme ve vlažné vodě a přidáme třešňovou šťávu. Přelijeme do demižonu, přisypeme kvasinky, vložíme kvasnou trubičku a odložíme nejprve na teplé místo, kde necháme kvasit několik dnů. Poté přemístíme k dokvašení do studené místnosti.
 - 
                                3
Po ustátí stáčíme vykvašené víno gumovou hadičkou do čistého demižonu. Jakmile se zcela vyčistí, rozdělíme do lahví. Na každý 1l vína přidáme ještě 100g cukru, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.